Styreleder Sveinung Svebestad, Fylkesmann Sigbjørn Johnsen og fabrikksjef Espen Sørlie ved siden av den nyklekte kyllingen som markerte åpningen

Nyheter

Nye Samvirkekylling åpnet denne uka

Etter to år med utbygging ble rugeriet åpnet denne uka.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er fremoverlent med stor tro på den norske kyllingen, sier fabrikksjefen i en pressemelding.

Både ansatte, rugeeggprodusenter, Fylkesmann, ordfører og styreleder var på plass da «gullegget» med en liten kylling ble klekket for å markere åpningen av det nye rugeriet. Utvidelsen av Nortura Samvirkekylling i Våler i Hedmark startet for to år siden for å øke kapasiteten i et voksende kyllingmarked. Det siste året har vært tøft for kyllingmarkedet, men er nå i ferd med å ta seg tilbake til et normalt nivå.

– Nettopp derfor er det ekstra gledelig at vi kan åpne et topp teknologisk rugeri som har de beste forutsetninger for å produsere verdens beste kyllinger, sa styreleder i Nortura Sveinung Svebestad i sin tale.

Rugeegg legges av foreldredyr, og klekkes som slaktekylling. Det er installert 25 nye rugemaskiner og fire klekkemaskiner. Rugekapasiteten er utvidet med 22,5 millioner kyllinger, eller 82 prosent. Totalt vil kapasitet være på 49,8 mill. daggamle kyllinger og en klekkekapasitet på 66,1 mill. kyllinger. Dette vil dekke behovet for produksjon av daggamle kyllinger fra et topp moderne rugeri for framtida.

– Vi er stolte av å være et topp anlegg helt i starten av en viktig verdikjede. Det er stort fokus på trygg og sunn mat, og kyllingen hører til her. Vi er også i gang med vaksinering av alle kyllinger som erstatning for narasin, før kyllingene sendes ut til kyllingbonden. Alt dette viser at vi er ei næring som er fremoverlent, tar utfordringer på alvor og har stor tro på framtida, sier fabrikksjef Espen Sørlie.

Nortura er Norges største rugeeggprodusent og leverer daggamle kyllinger til over 60 prosent av kyllingprodusentene i Norge.

Powered by Labrador CMS