Nyheter

Belønnet for store smaker

Nylig ble årets vinnere av Great Taste Award hedret i Storbritannia. Blant mottakerne av årets smaks-stjerner finner vi flere norske lokalmatprodusenter – og en rosa eplechips.

Publisert Sist oppdatert

I år feiret Great Taste Awards fra British Guild of Fine Food 30 årsjubileum. 2023-utgaven av smaksbedømmingen har vurdert i alt 14.195 produkter fra hele verden. 4.088 produkter fikk én stjerne. Blant dem var Ruby Chocolate Coated Apple Crisps fra en ungarsk fabrikk. I Norge er dette produktet kjent som Eplegull Ruby Sjokolade fra Carepacks.

– Great Taste awards har godkjent at Carepacks bruker utmerkelsen under vårt merke, men produsenten tok ansvaret for å melde på Ruby til kåringen. Ruby sjokolade selges kun i Ungarn under produsenten sitt merkenavn, og presterer etter hva de har fortalt meget bra. Det er vår erfaring fra Norge og at det treffer målgruppen godt, forteller daglig leder Stig Ola Johansen i Carepacks.

Salgbart produkt

Juryen karakteriserte smaken slik: «Et helt uvanlig aspekt. Aromaen kommer hovedsakelig av ruby-sjokoladen. En behagelig, syrlig eplesmak kommer gjennom i ganen. Heldigvis har eplene bevart sin sprøhet, kanskje takket være teppet av sjokolade. Selv om ruby-sjokoladen ikke er fruktig i seg selv, fungerer den godt både når det gjelder farge og sin milde sødme sammen med de syrlige, lyse Jonathan-eplene. Fungerer veldig godt som en snack». Juryen skriver videre at de sjokoladedekkede epleringene gir et interessant og attraktivt utseende, og at skarpheten i eplesmaken med sjokoladen er et innovativt snackprodukt med helsebonus, siden det er basert på frukt. «Et godt laget og salgbart produkt, konkluderer de.

Det er Carepacks svært tilfredse med, siden Great Taste Awards er en av de største og mest prestisjefylte gastronomiske konkurransene i verden, som av mange regnes som matindustriens Oscar.

Norske stjerner

I tillegg til alle som fikk én stjerne av juryen, ble det delt ut to stjerner til 1.568 produkter og hele tre stjerner til 248 produkter– mindre enn 2 prosent av alle som deltok. Aller best gikk det for osten Roussas Dairy’s Galotyri PDO fra Hellas, som ble utropt til 2023 Great Taste Supreme Champion.

Oversikten over utmerkelser fra Great Taste Awards i år, viser flere norske treff. 1242 fra Prestholt Geitost er i den relativt eksklusive ligaen med to stjerner, mens Leirgrøv - Naturell Kvit Geitost og Leirgrøv - Kvit Geitost av Stølsmelk fra samme produsent fikk en stjerne hver. Ask Spekehus kan skilte med to stjerner for både Passe, Holy Baloney og Coppa! I tillegg fikk Jåla fra Ask én stjerne.

Powered by Labrador CMS