Nyheter

Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge. Foto: Coop Norge

Coop utbetaler milliardbeløp

Coops medeiere i samvirkelagene får i disse dager utbetalt over 1,3 milliarder kroner i kjøpeutbytte.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg har medeierne fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,2 milliarder kroner. Coops medeiere får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,5 milliarder kroner for 2022.

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for våre medlemmer. I Coop er vi stolte over å være annerledes, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier Geir Jostein Dyngeseth, Organisasjons- og medlemsdirektør i Coop Norge i en pressemelding.

Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av de 59 samvirkelagene i Norge. Coops medeiere får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter.

Tidlig i 2022 passerte Coop i Norge to millioner medeiere i samvirkelagene. I løpet av fjoråret fikk Coop i Norge 107 076 nye medeiere. Av disse er 35 prosent under 30 år, og over 57 prosent under 40 år.

– Det er en utvikling vi har sett over flere år at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. Mange er opptatt av delingsøkonomi og de vet at de kan spare mye ved å benytte seg av fordelene som følger med å være medeier i Coop, sier Dyngeseth. I mars introduserte Coop også en ny løsning som ga medeiere mulighet til å la hele familien spare opp kjøpeutbytte sammen.

­

Powered by Labrador CMS