Nyheter

Danmark strammer inn alkoholreglene for unge. Nå vil ikke lenger 16- og 17-åringer i Danmark kunne kjøpe drikkevarer med mer enn 6 prosent alkohol.

Danmark strammer inn alkoholreglene

Det danske folketinget strammer inn alkoholreglene for unge. Nå kan ikke lenger dansker under 18 år få servert drikkevarer med over 6 prosent alkohol.

Publisert Sist oppdatert

Danmark har mer liberale alkohollover enn i Norge, og inntil nå har det vært lovlig får 16- og 17-åringer å kjøpe drikkevarer med opptil 16,5 prosent alkohol. Det vil imidlertid snart høre fortiden til.

Et bredt forlik i det danske folketinget strammer nemlig grepet, og det blir forbudt å selge alkohol på over 6 prosent til unge under 18 år.

– Vi kan konstatere at barn og unge begynner å drikke altfor tidlig, og de drikker for mye, sier innenriks- og helseminister Sophie Løhde om avgjørelsen.

Reglene innebærer at danske 16- og 17-åringer kun kan kjøpe øl og andre drikkevarer som inneholder under 6 prosent alkohol.

Avtalen skal også prøve å bremse den stigende bruken av nikotinposer blant unge dansker. De minner om snus, men er tobakksfri. Det er forbudt å selge snus Danmark. Prisen på nikotinposer skal stige med gjennomsnittlig 12 danske kroner.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS