Nyheter

1. mai er fristen for å nominere kandidater til Årets lokalmatgründer.

Hvem blir årets lokalmatgründer?

Fristen for å nominere kandidater til prisen fra Hanen, Meny og Dyrsku’n er 1. mai.

Publisert Sist oppdatert

Årets lokalmatgründer er en pris som ønsker å bidra til å løfte norsk lokalmatproduksjon videre når det gjelder kvalitet, unikhet og nasjonal verdiskaping.

Her kan du nominere din kandidat innen 1. mai.

Fire til finale

Konkurransen skal finne den beste gründeren innen lokalmat og entreprenørskap, og er et samarbeid mellom Meny, Hanen og Dyrsku’n. Blant de nominerte plukkes det ut fire finalister.

Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Vitenparken NMBU og Brim Explorer, og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter NorgesGruppen, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøp Agri, Geir Helge Espedalen, daglig leder for Dyrsku’n og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder Hanen.

Gir oppmerksomhet

I 2019 gikk Ostebygda til topps:

– Vi fikk en stor porsjon motivasjon, og mye på grunn av at det nå er «noen andre» som har anerkjent oss. Vi er ydmyke og takknemlige for all den oppmerksomheten dette ga oss, og har valgt å bruke den til å bli enda bedre og utvikle oss enda mere sammen som Ostebygda. Og la det være klinkende klart: oppmerksomhet kan det bli omsetning av, sier Pål Knutsson Medhus i Ostebygda.

Prisen ble delt ut første gang i 2015. Her er de tidligere vinnerne:

Powered by Labrador CMS