Nyheter

Espresso er så dypt forankret i italienernes kultur at det fortjener å komme på Unescos verdensarvliste, mener Italia. Illustrasjonsfoto: Frank May, NTB

Italia vil gi espresso Unesco-status

En espresso er mer enn bare en rask kopp kaffe. Det mener i hvert fall Italia, som anser ritualet rundt espressoen som verdig en Unesco-status.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 30 millioner kopper espresso blir drukket i Italia hver eneste dag – men det er ikke det du får fra en kapselmaskin hjemme som fortjener verdensarvstatus.

For italienerne er espressodrikking et ritual, nesten hellig. Og for å være ekte vare må espressoen blant annet ha en rund, solid og fløyelsmyk smak, og et hasselbrunt til mørkebrunt skum, preget av gulbrunt gjenskinn, ifølge det italienske espressoinstituttet.

Forespørselen om å få espressoen inn på Unescos liste over immateriell kulturarv – kulturelle fenomener det er verdt å bevare – er sendt til Italias nasjonale Unesco-kommisjon, som må videresende det innen slutten av mars.

Italia har allerede en rekke kulturelle fenomener på verdensarvlisten, blant annet trøffeljakt og kunsten å lage ekte Napoli-pizza.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS