Nyheter

Mowi produserte mindre laks i fjerde kvartal i fjor sammenlignet med samme periode året før, men totalt for 2021 var slaktevolumet høyere enn noensinne. Sammen med gode priser gir det selskapet et godt resultat. Foto: Gorm Kallestad, NTB

Mowi med bedre resultat enn ventet

Mowi produserte mer laks enn noensinne i fjor, og resultatet for fjerde kvartal var bedre enn ventet, med en omsetning på 11,6 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Forventningene på forhånd var en omsetning på 10,9 milliarder kroner i fjerde kvartal, ifølge Bloomberg.

Styret i selskapet foreslår å dele ut et utbytte på 1,40 kroner per aksje, totalt 724 millioner kroner, skriver E24. Av dette utgjør ordinært utbytte 1 krone per aksje, mens 0,40 kroner er ekstraordinært utbytte som følge av en sterk finansiell posisjon og gode fremtidsutsikter, skriver selskapet i en pressemelding.

Konsernsjef Ivan Vindheim har tro på fortsatt positiv prisutvikling og viser til at det ikke er ventet noen økning i tilbudet på laksemarkedet.

Selskapet slaktet 115.040 tonn laks i fjerde kvartal i fjor, noe som er lavere enn samme periode i 2020. Men høy etterspørsel og høye priser sørget likevel for gode inntekter. For hele året var slaktevolumet på 466.000 tonn, noe som høyere enn tidligere år. I Norge produserte selskapet 273.000 tonn laks i 2021.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS