Nyheter

Norgesmestrene i NM i frukt og grønt dagligvare er kåret

– Konkurransen er viktigere enn noen gang, forbrukerne trenger vennlige dytt til å legge mer frukt og grønt i handlekurven, sier prosjektleder Iselin Bogstrand Sagen fra OFG i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Hun refererer til at mange får dårligere råd og forbruket av frukt og grønt går ned, Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) delte ut prisene på et arrangement i Oslo torsdag.

Nye priser

Frukt og grønt er godt for helsen uansett hvilken form det kommer i, og både fryste produkter og ferskbearbeidede produkter kan være en del av løsningen i en hektisk hverdag.

– Norske fryseprodukter kan også være en måte å forlenge den norske sesongen på, vi synes derfor det var på sin plass å gi en ekstra honnør til den butikken som hadde det beste utvalget av norske fryseprodukter og til den butikken som hadde det beste utvalget av ferskbearbeidede produkter, sier Bogstrand Sagen.

Beste 5 om dagen nettbutikk

Det er andre gang nettbutikker er med i konkurransen og i år var tre kandidater med i denne kategorien, Oda.no, Meny.no, samt Engrosnett.no som leverer i Bergensområdet. Meny.no beholder sin posisjon som norgesmester og vinner også årets pris som den kundene vurderer at er best i kategorien frukt og grønt.

Beste 5 om dagen Ambassadør

I år ble det en delt 1. plass til Monica Olsen fra Spar Kjelsås og Marius Zetterberg Hansen fra Extra Sunndalsøra.

– Begge vinnerne har mye til felles og også noen spennende, ulike forutsetninger for den kjempesuksessen de har. De har et brennende engasjement, er fremoverlente og gjør så godt de kan for å øke salget av frukt og grønt og både blir, og bør brukes som forbilder og læremestre for kjedene internt, oppfordrer juryformann Erik Fagerlid.

Årets topp-plasseringer

Beste 5 om dagen kjede: Rema 1000

Beste 5 om dagen nettbutikk: Meny.no

Beste 5 om dagen butikk over 1000m²:

  • 1. plass: Coop Mega Vindern
  • 2. plass: Coop Obs Mariero
  • 3. plass: Meny Colosseum

Beste 5 om dagen butikk under 999 m²:

  • 1. plass: Extra Torsby
  • 2. plass: Bunnpris og Gourmet Tyholt
  • 3. plass: Kiwi Briskeby

Beste 5 om dagen aktør - kategori norske fryseprodukter: Coop Obs Mariero

Beste 5 om dagen aktør - kategori ferskbearbeidet: Extra Torsby

­

Powered by Labrador CMS