Nyheter

Norsk sider med medaljeskred under Ciderworld

Den norske sideren imponerte i Tyskland og hentet til sammen 37 medaljer under Ciderworld i Frankfurt.

Publisert Sist oppdatert

Totalt ble 37 gull-, sølv-, og bronsemedaljer med hjem til norske siderprodusenter. Spesielt nykommerne i NeRø, Sekse Gård og Eiane gård imponerte i flere kategorier, opplyser Hanen i en pressemelding.

15 norske produsenter deltok med sidere i Frankfurt, Tyskland, og etter flere gode plasseringer tidligere år, var forventningene til norske medaljer høye, ifølge Hanen, som skriver at norsk sider var på alles lepper og gjorde seg godt bemerket som årets hedersland under prestisjefylte CiderWorld.

De synes det er spesielt imponerende at flere unge nykommere i siderproduksjon hevdet seg. NeRø fra Telemark vant gull og fikk 120 av 120 mulige poeng i issider-kategorien. I kategorien musserende sider ble det flere norske gullmedaljer. Sekse Gard, Hardangergutane, NeRø og OmCider stakk alle av med høy score og medaljer. I kategorien smaksatt musserende sider tok Eiane Gard fra Ryfylke med seg gull.

– Det er svært gledelig at så mange unge norske produsenter gjør det bra internasjonalt, og en stor bragd for norsk drikke. Det lover godt for norsk sider i tiden fremover, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannesen.

Et internasjonalt panel med 28 dommere var samlet for å bedømme verdens beste sider. Norge konkurrerte med siderprodusenter fra Tyskland, Spania, Canada, Luxemburg, Latvia, Østerrike, Frankrike, Storbritannia, Italia og Japan. Dommer og forsker ved Norsk institutt for bioøkonomi, Ingunn Øvsthus, mener norsk sider utmerket seg som et godt produkt og skilte seg ut ved å være mer fruktig i smak og lukt.

Medaljeoversikt:

NeRø – 2 gull, 1 sølv
Lien Gård – 1 sølv
Balholm – 1 gull, 1 sølv, 1 bronse
Haugfrukt Company – 1 bronse
Sekse Gard – 2 gull, 1 sølv
Helleland Gard – 1 sølv
Ulvik Frukt & Sider -2 sølv, 1 bronse
Hardanger Saft & Siderfabrik – 1 gull, 2 sølv, 3 bronse
Egge Gård – 2 sølv, 1 bronse
Apal Sideri – 1 sølv
Eiane Gard – 1 gull, 1 sølv
Store Naa Siderkompani – 1 sølv
Hardangergutane – 1 gull, 1 sølv, 1 bronse
Omcider – 1 gull, 1 bronse,
Alde Sideri – 2 sølv
Lærdal Sideri – 1 sølv

Produsentene kommer fra Telemark, Balestrand, Lærdal, Hardanger, Lier og Ryfylke. Norsk sider har de siste årene blitt mer og mer populært, også utenfor landegrensene. Det norske sidereventyret fortsetter med Sider-VM holdes i Bergen den 10.-12. november.

­

Powered by Labrador CMS