Markedsdirektør i Freia, Sølvi Grana Slotte synes ikke Freia Boble Melkesjokolade og Orklas Stratos er til forveksling like.
Markedsdirektør i Freia, Sølvi Grana Slotte synes ikke Freia Boble Melkesjokolade og Orklas Stratos er til forveksling like.

Orkla og Freia møtes i retten

Orkla mener den blågule Freia Boble-emballasjen ligger for tett opp mot deres blå egen bestselger Stratos. Mandag møtes partene i retten.

Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert med kommentar fra Orkla

Orklas boblefylte storselger Stratos har alltid kommet i blå innpakning, med rød og hvit skrift. Da Freia lanserte Freia Boble, var det med blå og gul innpakning, med hvit skrift og røde designelementer. 

For likt, mener Orkla, som nå trekker Freia for retten.

– Vi mener Boble fra Mondelez er for lik den norske folkefavoritten Stratos som har vært på markedet i snart 90 år, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Aandstad Ekheim i Orkla Confectionery & Snacks til Dagligvarehandelen.

– Som andre selskaper, er også vi opptatt av å beskytte merkevarene våre som vi har investert mye i over lang tid, understreker Aandstad Ekheim.

Motparten, derimot, kan ikke se at det er noen fare for forveksling.

– Vi mener at det ikke hersker noen tvil om forskjellen mellom Freia Boble og andre alternative produkter i samme kategori når man svinger innom sjokoladehylla på butikken, sier markedsdirektør Sølvi Grana Slotte i Freia i en pressemelding.

– Etter snart 130 år med tradisjonsrik norsk sjokoladeproduksjon, har Freia selvfølgelig ikke noe behov for å kopiere andre aktører. Vi er derfor overrasket over at Orkla Confectionary & Snacks fremmer dette for retten, avslutter Slotte.

Orkla Confectionary & Snacks fikk avslag på en søknad om varemerkeregistrering av fargen blå høsten 2023. Heller ikke en anke til Klagenemda for industrielle rettigheter førte frem. 

Nå satser Orkla på å vinne frem i rettssaken, som starter mandag 15. april.

Powered by Labrador CMS