Nyheter

Q-melken har nå fått to dager lengre holdbarhet. Meieriet tror at det vil komme både melkedrikkerne og kjøpmenn til gode.

Q-melk med lengre holdbarhet

Q-Meieriene har jobbet iherdig for å gjøre forbedringer på sine to meierier i Gausdal og på Jæren. Resultatet er en friskere Q-melk med to dager lengre holdbarhet.

Publisert Sist oppdatert

– For en stund tilbake installerte vi bactofuge som gjør at vi dobbeltrenser melken. Nå ser vi at melken holder seg lengre, og da kan vi øke datoen på stempelet best før - ikke dårlig etter, sier Q-sjef Kristine Aasheim til Dagligvarehandelen.

Etter ønske fra forbruker og mange tilbakemeldinger på at Q-melken ikke er dårlig etter, har Q-Meieriene gjort små og store forbedringer fra innhenting av melken hos bonden og frem til melken er i butikk.

Foto Q-sjef Kristine Aasheim.

– Vi vet at 80 prosent av melkedrikkerne sjekker datostemplingen når de handler melk. I tillegg vet vi at forbrukerne er opptatt av å redusere matsvinnet. Derfor er det fantastisk å kunne tilby frisk Q-melk med to dager lengre holdbarhet. Det kommer både melkedrikkerne og kjøpmenn til gode, sier markedssjef Pål Rasmussen i Q-Meieriene i en pressemelding.

Ifølge Aasheim har de ikke regnet eksakt på hva lengre holdbarhet vil bety for svinnet, men de tror det vil påvirke positivt, da mange oppgir «gått ut på dato» som begrunnelse for at de kaster mat.

– Mange som er opptatt av datoen bruker ikke sansene. Vi vet at melken ofte holder seg mye lengre enn det som står. De som følger datoen slavisk vil nå få to dager lengre holdbarhet, og det bør påvirke muligheten til å drikke opp melken.

Holdbarheten har økt på alle Q-melkene. Aasheim håper at de kan gå videre med flere produkter.

– Vi kommer til å utfordre holdbarhet i alt vi gjør. Med nytt meieri skal vi få muligheten til å gjøre enda mer med tanke på holdbarheten, sier hun.

Les mer i ukens utgave av Dagligvarehandelen!

Powered by Labrador CMS