Nyheter

Rema vil ha felles kampanje for å få ned plastposebruken

Rema 1000 ønsker at myndighetene og dagligvarebransjen skal gå sammen om en kampanje, for å kutte bruken av plastposer. Miljøvernministeren tok imot forslaget med interesse.

Publisert Sist oppdatert

– Plastposebruken går heldigvis ned, men plastkuttet må skje raskere om vi skal nå miljømålene. En stor, felles informasjonskampanje der myndighetene lager materiell med enkle og tydelige budskap, som kan henges opp i butikker over hele landet, vet vi fungerer og inspirerer folk til å endre hverdagsvaner. La oss hente inspirasjon fra det gode informasjonsarbeidet under koronapandemien, og bruke samme metode til å få ned plastposebruken.

Dette var oppfordringen fra Tore Høylie, direktør for Innovasjon og Egne merkevarer i Rema 1000, da han møtte miljøvernminister Espen Barth Eide torsdag 12. januar. Møtet ble holdt sammen med representanter fra de største medlemmene i Handels Miljøfond. Ifølge en pressemelding fra Rema 1000, mottok miljøvernministeren forslaget med interesse.

Idéen er inspirert av tiltak fra pandemien. I starten av koronapandemien foreslo NHO, sammen med Rema 1000, at Helsedirektoratet skulle lage standardplakater om smittevernrutiner. Dette ble starten på en svært vellykket kampanje. Befolkningen så de samme plakatene over alt i butikker og ellers i samfunnet. Det ga resultater. Håndvask, hosting i armhulen, avstandsregler og munnbind ble raskt noe alle hadde kunnskap om, og folks vaner ble endret i rekordfart.

På samme måte mener Rema 1000 at det nå er på tide å løfte kampen mot unødvendig plastposebruk opp i folks bevissthet gjennom felles innsats. Også her handler det om å få til en endring i vanene vi har i hverdagen, påpeker kjeden.

­

Powered by Labrador CMS