Nyheter

Geir Helge Espedalen i Dyrsku’n og Bernt Bucher-Johannessen i Hanen skal samarbeide om å gi lokalmaten mer plass på Dyrsku’n, som arrangeres 9.-11. september 2022.

Satser stort på lokalmat

Dyrsku'n Arrangement AS og næringsorganisasjonen Hanen skal samarbeide om å utvikle lokalmatsatsingen på Dyrsku'n.

Publisert Sist oppdatert

Sammen skal partene tilstrebe å fremme lokalmatprodusentene i Norge og øke kunnskapen om norsk mat.

– Som Norges største mat- og landbruksmesse er vi brennende opptatt av norsk mat og vi er svært glad for å inngå samarbeid med Hanen, den nasjonale næringsorganisasjon for gardsmat og bygdeturisme, sier daglig leder Geir Helge Espedalen.

Dyrsku'n samarbeider bredt med ulike organisasjoner innen norsk mat og landbruk og var tidlig ute med å fremme lokalmatprodusenter gjennom etablering av Matkvartalet i år 2000.

Styrker norsk landbruk

Interessen for norsk mat har hatt en formidabel utvikling blant gjestene våre og Dyrsku'n har hatt fokus på å vise et bredt spekter fra det store mangfoldet innen norsk mat, gjennom en god kombinasjon av både veletablerte og nye virksomheter.

– Det er utrolig givende og meningsfullt å kunne være med på å styrke norsk landbruk og å fremme den fantastiske norske maten rundt omkring i landet, sier Geir Helge Espedalen.

Nasjonal samarbeidsaktør

Hanen er et nettverk for opplevelsesvirksomheter tilknyttet bygdebasert reiseliv og landbruk i Norge.

Hanens kjerneverdier er kultur, bærekraft, omtanke og opplevelser. Organisasjonen har nærmere 550 medlemmer over hele landet. Hanen står bak mange bekjente aktiviteter som for eksempel Oste-VM i Bergen i 2018, Årets Lokalmatgründer sammen med blant annet Dyrsku’n, og nå sist Norges beste gårdsbutikk.

Daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen ser på Dyrsku'n som en unik arena for å fremme norsk matproduksjon, med sitt fokus på både produsent og forbruker.

– Sammen skal vi bli enda bedre til å fortelle den norske forbrukeren om den norske maten, som er noe av det ypperste i verdenen både angående kvalitet og bærekraft, sier han.

Felles ambisjoner

Norsk mat har hatt en fantastisk reise de siste årene år, og sammen skal partene nå ut til enda flere gjennom det store tallet besøkende til Dyrsku'n i Seljord.

Dyrsku'n er en nasjonal arena med en stolt historie og et stort potensial for å bli fylt med enda mer av all den gode maten og drikke som engasjert bønder produserer i dag.

Powered by Labrador CMS