Nyheter

Til sammen blir nå mer enn 90 prosent prosent av alle bokser til makrellfilet, fiskeboller, mais, aluminiumsformer og lokk gjenvunnet til nye metallprodukter.

Stadig mer metallemballasje gjenvinnes

I slutten av april kunne Norsk Metallgjenvinning rapportere til Miljødirektoratet at stadig mer metallemballasje samles inn og gjenvinnes.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen blir nå mer enn 90 prosent av alle bokser til makrellfilet, fiskeboller, mais, aluminiumsformer og lokk gjenvunnet til nye metallprodukter. Nordmenn blir flinkere og flinkere til å resirkulere, og i 2019 ble det gjenvunnet nærmere 2.000 tonn mer metallemballasje enn året før. Flere og flere kommuner innfører henteordning hjemme for glass og metall i stedet for bringeordning med kontainere på sentrale punkter, og endringen bidrar i stor grad til de gode resultatene.

Foto Daglig leder i Norsk Metallgjenvinning AS, Rune Myrmel. Foto: Grønt Punkt Norge, Beathe Schieldrop

Rune Myrmel, daglig leder for Norsk Metallgjenvinning, er meget tilfreds med resultatet.

– Fra en materialgjenvinningsgrad på 64 prosent for bare fire år siden er vi nå oppe i gledelige 91,1 prosent materialgjenvinning. Dette er nesten 50 prosent økning av innsatsen på kort tid. Vi ønsker å rette en stor takk til alle norske forbrukere som har forstått at resirkulering er viktig og at metallemballasjen kan gjenvinnes nærmest i det uendelige, sier Myrmel i en pressemelding.

– Men det er viktig å ikke hvile på laurbærene. Når laksen fra aluminiumsformen og makrell i tomat fra boksen er spist opp, så er det viktig at den er helt tom for matrester før den leveres. Bruk papirservietten fra måltidet eller skyll ut av den, før den går i kommunens returordning. Dette gjør hverdagen og arbeidsplassen langt bedre både for de som håndterer avfallet lokalt og vi som skal ha den inn på anlegg og gjenvinne den etterpå, legger Myrmel til.

Powered by Labrador CMS