Nyheter

Tines konkurrenter skal ikke lenger motta distribusjonstilskudd fra den såkalte prisutjevningsordningen for melk (PU-ordningen). Foto: Gorm Kallestad | NTB

Synnøve Finden tapte i retten: Må betale Tine over fem millioner

Tine Meierier fikk medhold i Oslo tingrett etter juridisk krangel med Synnøve Finden om hvor lang kredittid som skal tillates, melder Nationen.

Publisert Sist oppdatert

Tine mente at Synnøve Finden må betale i tide for råmelk og tok derfor konkurrenten til retten. Tine Meierier krevde å få betalt for råmelk Tine Råvare innen 13 dager, mens Synnøve Finden mente de har rett til å fortsette å vente 25 dager, slik de har gjort i over ti år.

Synnøve Finden er dømt til å betale over fem millioner kroner i forsinkelsesrenter til Tine. De er også dømt til å betale sakskostnader på over 900.000 kroner.

Ifølge dommen er Synnøve Finden forpliktet til å betale for leveranser av rå melk innen det antallet dager som til enhver tid fastsettes av Tine Råvare. For tiden er dette 13 dager, skriver Nationen.

Vil gå nøye gjennom dommen

Nationen har bedt myndighetskontakt i Synnøve Finden, Sofie Oraug-Rygh, å kommentere dommen.

– Til tross for at vi har hatt en avtale med Tine om alminnelig kredittid på 25 dager ved levering av melk siden 2008, krevde Tine i 2021 kun 13 dagers kredittid, og de valgte å ta denne saken inn for retten for å tvinge gjennom sitt syn, skriver hun i en e-post til Nationen.

– Det burde ikke være slik at en eneleverandør i et gjennomregulert marked, som Tine, kan fastsette kredittiden ensidig. Det fremgår av dommen at «dette er forhold som eventuelt kan tale for at kredittid bør reguleres i forskrift eller retningslinjer», fortsetter Oraug-Rygh.

– Vi vil gjennomgå dommen nøye og vurdere hvordan saken best bør tas videre, sier Synnøve Findens myndighetskontakt til Nationen.

Powered by Labrador CMS