Nyheter

Nytt holdbarhetsmerke

Et merke formet som et trafikklys vil i fremtiden kanskje begrense matsløseriet vårt, skriver Packnews.

Publisert Sist oppdatert

En patentert teknologi med navnet «Oli-Tec» administreres av et verdensomspennende og ikke navngitt konsortium av investorer og produsenter. Forsknings- og utviklingsarbeidet gjøres hos noen av verdens største etikett-, maskin- og klebestoffprodusenter og skal ha pågått i all hemmelighetde siste åtte årene.

Nå står teknologien ifølge emballasjenettstedet Packnews foran et gjennombrudd. Det engelske firmaet Open Life Packaging har allerede fått lisensen for UK og planlegger å introdusere etiketten i markedet tidlig neste år.

Teknologien er konsentrert om en tid- og temperaturindikerende (TTI) etikett, som er i stand til å måle disse variablene. Sentralt i løsningen står et display, som indikerer hvor ferskt den aktuelle matvaren er. Opprinnelig ble innovasjonen rettet mot ferskvarepakninger, men den engelske lisenshaveren sier at etiketten, som kan varieres i form og størrelse, nå også kan gjøre samme tjeneste på krukker, flasker og kartonger.

Nyansen forblir grøn så lenge det er trygt å spise innholdet, endrer seg til gult når «best-før»-datoen er passert og til rødt når «bør brukes innen»-fasen er inntrådt. Den store hemmeligheten sies å ligge i spesielle enzymer blandet inn i trykkfargene. De som står bak mener dette vil føre til at vi kaster mindre fullt spisbar mat.

Powered by Labrador CMS