Nyheter

Økoiskrem fra Rein Kloster

Den økologiske iskremen fra Reins Kloster selges foreløpig kun i en håndfull dagligvarebutikker, alle i Rissa. Men det er et tidsspørsmål før produktene med humør, leken design og en unik smak, kaprer dagligvarekunder nær deg.

Publisert Sist oppdatert

– Vi lager iskremen helt fra bunnen av. Det er der vi skiller oss ut fra de fleste andre små iskremprodusentene, fordi de kjøper inn halvfabrikata fra enten Italia eller Nederland, forteller økobonde, klostereier og iskremprodusent Hans H. Horneman til Handelsbladet FK.

Hver smak har sin egen grunnmiks, og her er det ekte og så kortreiste råvarer som mulig som gjelder. Isen finnes i følgende smaker: honning/anis, jordbær, kaffe, karamell, konjakk/sviske, safran/pinjekjerner, sjokolade og vanilje. I løpet av høsten kommer også en økologisk akevitt-is. Den vil inneholde Norges første økologiske akevitt basert på poteter fra Rissa og gården Rein Kloster.

Coop Prix i Rissa var første utsalgssted i dagligvaren, og det var i 2010. – I år har vi kommet inn i flere butikker, men vi selger bedre i for eksempel kaféer og spesialbutikker som Helios, Godt Brød, og gårds- og delikatessebutikker, sier Hans H. Horneman. Men for å få et bedre salg utenom de korte sommermånedene, ønsker de å komme inn i større matvarebutikker i byer som Trondheim og Oslo.

– I de beste, eller riktige, butikkene, øker vi salget når vi blir bedre kjent, mens i andre er ikke utviklingen like god. Denne vinteren skal vi bruke tid på å finne de «riktige» utsalgsstedene, sier Horneman og innrømmer at nøkkelen til økt omsetning er relativt enkel: flere utsalgssteder.

– Markedet for isen er der, men det er ikke bestandig så lett å vite hvor, sier han.

Powered by Labrador CMS