Nyheter

Økologisk mat ikke bedre

Det er ikke gunnlag for å si at økologisk mat er bedre eller dårligere enn konvensjonell mat. Dette er hovedkonklusjonen etter at Vitenskapskomiten for mattrygghet (VKM) la grem sin rapport om økologisk matproduksjon idag.

Publisert Sist oppdatert

Rapporten er laget på oppdrag fra Mattilsynet. VKM har sammenlignet de to produksjonsformene og vurdert hva forskjellene har å si for plantehelse, dyrs helse og velferd og for menneskers helse.

– Det er små forskjeller i innholdet av næringstoffer og andre stoffer i økologisk og konvensjonelt produserte vekster, sier Bjørn Næss, medlem av VKMs hovedkomite, i forbindelse med lanseringen av den 600 sider lange rapporten idag.

I noen studier er det indikasjoner på at økologisk mat kan ha en positiv effekt på immunsystemet, men funnene er for få og for sprikende til at det kan trekkes noen konklusjon.

Forskningen viser også at det generelt er liten forskjell i velferden til husdyr i økologiske og konvensjonelle besetninger i Norge.

Oikos hilser forskningsarbeidet velkommen og er glad for alt som gjøres for å skaffe mer informasjon om økologisk produkjson. De mener likevel det er viktig å påpeke at apporten ikke tar opp spørsmålene ved mijø og bærekraft ved økologisk landbruk.

Les hele rapporten her.

Powered by Labrador CMS