Nyheter

Online-filetering

Nortura Hå er i gang med online-filetering av kyllingfilet. Det betyr store besparelser og dagferske produkter, melder Nortura.

Publisert Sist oppdatert

Etter en tids montering og justering er Hå nå i gang med online filetproduksjon. Det betyr at kyllingen slaktes, renses, vaskes, nedkjøles og at vinger, lår og bryststykke skjæres ut før filetering av bryststykkene.

– Vi kan nå slakte, filetere, pakke og levere ut kylling samme dagen det ankommer anlegget. Det er ferskvare, det, sier fabrikksjef Frode Tjelle om nyvinningen.

Han forteller at Hå er alene om dette i Nortura, men ikke i Norge. Online-filetering gir store besparelser i arbeidskraft, som reduseres med 5-6 personer. I tillegg vil det gi store besparelser ved mindre arbeid og utgifter knyttet til vask og håndtering av kasser og etikettbruk.

– Ingen menneskehender tar i kyllingen fra den henger på banen med fjør og innmat, til bryststykket settes på filet-maskinen. Slik sparer vi både folk, arbeid og tid, sier Tjelle.

Powered by Labrador CMS