Nyheter

Ønsker ferskt reinsdyrkjøtt

Det er stor etterspørselen etter ferskt reinsdyrkjøtt, men neste bare mulig å oppdrive frossent. – Å tilby kjøttet ferskt vil heve både kvaliteten og luksusfølelsen, sier forsker Maria Mielnik.

Publisert Sist oppdatert

Forskere fra Nofima Mat har kartlagt hvilken emballasje og lagringsmetode som best ivaretar reinsdyrkjøttet.

- Tradisjonelt tilbys reinsdyrkjøtt som frossenvare. Det er mange forbrukere som er på jakt etter nye spennende matopplevelser. Derfor er det viktig å tilpasse lagringsmetoden til markedsbehov, og å finne frem til den emballasjen som egner seg best - slik at både holdbarhet og salgbarhet økes, sier forsker Maria Mielnik hos Nofima Mat.

Aktiv emballering med en såkalt CO2-emitter (som avgir gass inni pakningen) er den beste emballasjeløsningen. Ferskt reinsdyrkjøtt kan være holdbart i tre uker, under forutsetning at lagringstemperatur ikke overstiger 4 °C. Undersøkelsen ble finansiert av Styre for forskningsmidler over Reindriftsavtalen og Nofima Mat.

Powered by Labrador CMS