Nyheter

Ønsker hygiene-merking av kylling

Forbrukerrådet mener risikomerking av kyllingkjøttprodukter er blitt enda mer påkrevd etter at det ble kjent at bakterier kan smitte til mennesker, skriver NRK. Mattilsynet er ikke enig.

Publisert Sist oppdatert

– Vi mener mat der du finner spredning av resistente bakterier bør ha hygieneråd på emballasjen av produktet. Det er ikke noen faremerking, men gode råd fra Mattilsynet (se fakta) som kan hjelpe forbrukeren, sier fagdirektør Gunstein Instefjord i Forbrukerrådet til NRK.

Han mener norske forbrukere har vært godt vant med trygge råvarer, og at de derfor ikke er så oppmerksomme på farene med matvarer.

Mattilsynet vil likevel ikke at kyllingproduktene risikomerkes.

– Mattilsynet mener kylling fortsatt er trygt å spise, og at vi ikke trenger å endre rådene etter funnene. Det mener også Folkehelseinstituttet og Veterinærinstituttet, sier Kjersti Nilsen Barkbu, seniorrådgiver i Mattilsynet, til NRK.

Powered by Labrador CMS