Nyheter

Ønsker kandidater til matkulturpris

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris skal i år deles ut for 29. gang. I år søks det etter kandidater i hotell- & restaurantbransjen.

Publisert Sist oppdatert

­Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag. Prisen henger høyt i Norge.

– Ingrid Espelid Hovig representerte en nøysom generasjon med stor respekt for maten: Brukte alt av råvarer fra stilk til innmat, ingenting gikk i søpla og felleskapet rundt måltidet var essensielt. I dag kaller vi dette bærekraft. I år ønsker vi derfor kandidater fra hotell- og restaurantbransjen som har tatt tilbake disse verdiene, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat i en pressemeloding.

I Ingrid Espelid Hovigs ånd skal prisen i år gå til en ildsjel i hotell- & restaurantbransjen som har tatt tilbake tradisjonen med god utnyttelse av ressursene og formidler norske råvarer i moderne eller lokal drakt.

Prisen tildeles ikke organisasjoner, men kan deles mellom flere personer. Vinneren får et diplom og 30 000 kroner.

Har du den perfekte kandidat? Da kan du nominere gjennom å sende inn et begrunnet forslag til post@norskmat.no innen 5. august. Hvem som vinner avgjøres av både folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.

Tidligere vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris er blant annet:

2021: Åge Eitungjerde og Asbjørn Børsheim og Olav Bleie (Bleie og Børsheim ble nominert sammen), siderprodusenter 2020: Torill Renaa, resturantør og matformidler2019: Maret Ravdna Buljo, reindriftseier og matformidler2018: Gunnar Waagen, Tingvollost og tidligere styreleder i Norsk gardsost2017: Inge Johnsen, kokk, Liantunet2016: Mikael Forselius, administrerende direktør Røros Hotell, og Ingulf Galåen, Galåvolden Gård.

Powered by Labrador CMS