Nyheter

Oppskrift på kokt egg

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alt på kjøkkenet som er like enkelt. Men å koke egg, det bør alle klare. Bør de ikke?Nei, ikke om vi skal tro kundebladet til den britiske kjeden Waitrose. Der har fem ledende kjøkkenjefer fortalt hvordan et egg skal kokes. Alle svarer forskjellig.Variant nummer én: Legg egget i kokende vann og rør kontinuerlig i seks minutter. Da holder plommen seg midt i egget.Variant nummer to: Vask egget, legg det i kokende vann i tre minutter og la det stå i vannet i et halvt minutt før servering.Nummer tre: Legg egget i kaldt vann, kok opp og la det koke i fire minutter.Den fjerde: La egget ligge i vannet mens det varmes opp, og ta det opp et minutt etter at vannet har begynt å koke.Og vinneren i bladets smakstest, som er gjort av en sjette kjendiskokk: La vannet koke, legg egget sakte ned i vannet og la det ligge i fire og et halvt minutt, ta ut av kjelen og servér med én gang.? Det høres ut som det er det enkleste som finnes, men det er lett å få egget for hardt eller for bløtkokt, mener Waitrose-bladets redaktør William Sitwell.Når kunden kommer og spør i butikken, er åpenbart det beste rådet å selge ham en eggkoker.

Powered by Labrador CMS