Nyheter

Ørjan klar for Bocuse d`Or

Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri i Austvoll skal sammen med sin assistent Julie Ekse Jenssen representere Norge i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d`Or Europe i dag.

Publisert Sist oppdatert

Startskuddet for Norge gikk klokken 09.10 i morges. Etter fem timer, temmelig nøyaktig klokken 14.10 skal Norges representant presentere fiskefatet. Kjøttfatet presenterer Ørjan 35 minutter senere. Premieseremonien skal starte klokken 17.30. Da får vi vite hvordan det har gått med Ørjan og hans team.

Her er den norske menyen:

Sjøtunge «Austevoll»

Posjert Sjøtunge med reker, sitron og kaviarArtiskokk, trøffel og aromaterGulrot , gulrot, gulrotSalat på potet, egg erter og rekerArtiskokk emulsjon

Kylling Label Rouge «Smak»

Glasert kylling med trøffel , sultan og løkKyllinglår RotisseurSelleri, eple og foie grasJordskokk og rødbetPotet, trøffel og eggKylling sjyTrøffelkrem

Juryen består av Europas ledende kjøkkensjefer, deriblant Eyvind Hellstrøm, som har vært dommer siden 1993.

Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Lyon:

1987: Arne Brimi, semifinalist

1989: Eyvind Hellstrøm, 5. plass

1991: Lars Erik Undertun, sølv

1993: Bent Stiansen, gull

1997: Odd Ivar Solvold, bronse

1999: Terje Ness, gull

2003: Charles Tjessem, gull

2005: Tom Victor Gausdal, sølv

2007: Sven Erik Renaa, beste fisk

2009: Geir Skeie, gull

2011: Gunnar Hvarnes, bronse

Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Europe:

2008: Geir Skeie, gull

2010: Gunnar Hvarnes, sølv

Powered by Labrador CMS