Nyheter

Orkla med akrylamidreduserende gjær

Orkla Food Ingredients har inngått en lisensavtale med Canadiske Renaissance BioScience Corp. om å produsere og selge akrylamidreduserende gjær til matprodusenter i Norden og Baltikum.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Bakeri.net.

– Renaissances akrylamidreduserende gjær har oppnådd lovende testresultater på bakervarer. Vi er glad for å kunne samarbeide med Renaissance om å gjøre dette fremskrittet innen mattrygghet tilgjengelig for matvareprodusenter, sier Thore Svensson, Senior Vice President i Orkla Food Ingredients i en pressemelding.

– Orkla er markedsleder i Norden og Baltikum, og vi er glade for å jobbe med en partner som ser viktigheten av å redusere akrylamid i matforsyningen, sier Dr. Cormac O’Cleirigh, leder for forretningsutvikling ved Renaissance BioScience.

Orkla starter produksjonen i 3. kvartal 2017.

Akrylamid dannes ved steking og varmebehandling av ulike karbohydratholdige matvarer som poteter, brød og frokostblandinger samt ved brenning av kaffebønner. Studier har vist at akrylamidinntak fra kosten kan være knyttet til utvikling av kreft.

Powered by Labrador CMS