Nyheter

Overkjørt kokebok

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Enkelte matprodukter har fra tid til annen fått lite trivelige tilnavn, i klassen «jernbaneulykke» og «flykræsj». Nå gir britiske Arthur Boyt ulykkes-kjøttet et ansikt.

Avisen The Times omtaler ham som en kjenner av kjøtt fra trafikkulykker. Blant delikatessene han har tilberedt, er bil-moset grevling, pinnsvin, oter, rotte, kanin og fasan. I øyeblikket skriver han på en kokebok som han håper at skal utkonkurrere mer politisk korrekte bestselgere som for eksempel Jamie Oliver

Rev, ekorn, mus, rådyr og due har også stått på menyen, sammen med katter (litt smakløst) og hunder (labrador smaker som godt lammekjøtt).

Favoritten er grevlingsmørbrød. Boyt er spesielt glad i hodet, som byr på fire forskjellige smaker: Kjevemusklene, spyttkjertlene, tungen og hjernen.

Smaken på trafikkdrept mat fikk han da han trengte å spare penger. Nå har han moderert seg litt, og lar være å spise hund av hensyn til kona. - Folk spiser gjerne et eple som har falt ned på bakken, så hva er forskjellen? Bare det at det ikke har noen etikett, betyr ikke at det ikke er spiselig, sier han, og trekker frem at det påkjørte kjøttet er naturlig, økologisk og uten tilsetningsstoffer.

Så langt har ingen meldt seg til å utgi kokeboken hans.

Georg Mathisen

Powered by Labrador CMS