Nyheter

Pålegg til 30 millioner skiver

Nortura produserer og leverer pålegg til rundt 30 millioner brødskiver denne uken.

Publisert Sist oppdatert

– På Norturas fabrikk i Sarpsborg produseres det 180 tonn pålegg i uken nå, det vil si rundt 1,5 millioner påleggspakker hver uke. Det som produseres mest er kokt skinke, hamburgerrygg og servelat, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura.

Leverpostei er et annet pålegg som får plass i mange matpakker. Hos Nortura i Tønsberg produseres det om lag 40 tonn leverpostei, noe som tilsvarer 200 000 bokser i uken.

– Det er også stor aktivitet i eggproduksjonen vår. Vi leverer som regel en million egg mer i skolestartuken enn andre uker. Vi regner med at det kommer til å gå med totalt rundt ti millioner egg denne uken, forteller Ytterdahl Tohje.

I tillegg til de tradisjonelle påleggene er også kylling- og kalkunpålegg populært. Hittil i år har det vært en 10 prosent økning på disse påleggene i forhold til i fjor.

Powered by Labrador CMS