Nyheter

Pass på softisen

– For å sikre at kundene får softis med god kvalitet, er det viktig at de som selger softis kontrollerer hygienerutinene sine ved å ta prøver av softisen, sier Kari Helle Olden i Mattilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Softis er et høyrisikoprodukt fordi det er et melkeprodukt som bakterier trives godt i, skriver Mattilsynet på sine nettsider. Det kan lett bli forurenset med bakterier hvis man har dårlig hygiene, og virksomheter som produserer og selger softis er ansvarlige for at isen er trygg og har god bakteriologisk kvalitet.

Det er svært viktig at virksomheten følger ismaskinleverandørens vaskeanvisning og at virksomheten har gode rengjøringsrutiner som følges nøye. God håndhygiene, grundig rengjøring av softismaskinen, pakninger og andre vitale deler som er i kontakt med ismassen er avgjørende for å sikre trygg softis. Ved dårlig renhold kan isen bli forurenset med bakterier fra maskinen eller fra omgivelsene.

De som selger softis må kontrollere egne rutiner for å sikre at rengjøringen er tilfredsstillende.

– Kvalitetssikringen gjøres ved å sjekke isen for bakterier ved å ta ut produktprøver og analysere disse for å kontrollere om isen inneholder bakterier, sier Kari Helle Olden i Mattilsynet.

Powered by Labrador CMS