Nyheter

Presenterer Fjord-Norge i Tyskland

Seks selskaper fra Rogaland representerer Fjord Norge på mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar.

Publisert Sist oppdatert

Målet er å gi tyskerne smaken på Fjord-Norge, sammen med utvalgte aktører fra de fire vestlandsfylkene. Prosjektansvarlig er Måltidets Hus.

- Vi har storslått natur med flotte overnattingstilbud og gastronomiske opplevelser på rekke og rad langs nasjonale turistveier. Og vi har verdens beste råvarer, sier Gunnar Nagell Dahl, matattaché under Grüne Woche.

De seks fra Rogaland som er med er:

- Nesheimstunet fra Nedre Vats - tilbyr utleie av oldemors hus, selskapslokaler i gamleløa og matspesialiteter med lokale råvarer laget fra grunnen.

- Mikals Laks i Ryfylke – foredlingsbedrift og røkeri som produserer ulike typer røkt og gravet laks.

- Jæren Hotell på Bryne - har utviklet det Jærske kjøkken. Grunntanken er å fremme lokale råvarer og produsenter av spesialitet- og nisjeprodukt i regionen og fremme gamle mattradisjoner.

- Köhler-Paviljongen på Nærbø leier ut til selskap og møter. Dei lager kaldpresset rababrasaft kun tilsatt sukker i eget safteri. De serverer også svinekjøtt fra gården som er produsert som "Jæren Smak".

- Region Stavanger www.regionstavanger.no

- Visit Haugesund & Haugalandet AS www.visithaugesund.no

Powered by Labrador CMS