Nyheter

Pris til helnorsk meny

Gloppen hotell på Sandane i Nordfjord får heder for en meny som er helt på norsk.

Publisert Sist oppdatert

Prisen «Norsk på menyen» er på 25 000 kroner og blir delt ut av Matmerk i samarbeid med Innovasjon Norge.

– Vi har bare lokale råvarer, og har egne bønder som leverer alt av kjøtt til oss. Fisken får vi lokalt, og alt av bær, frukt og urter er lokalt, forteller kjøkkensjefen på Gloppen hotell, Bodil Fjellestad Eikrem (bildet), til Nynorsk pressekontor.

På hotellet er det ikke bare innholdet i menyen som er lokalt og norsk. – Vi er opptatt av å bruke norske faguttrykk, ikke franske. Hvis bestemor kommer, skal hun vite hva hun spiser, sier Fjellestad Eikrem.

På menyen er hotellet også opptatt av å inkludere navnet på leverandørene. Da får de en stolthet over det de leverer, og hotellet får topp kvalitet, mener kjøkkensjefen.

Powered by Labrador CMS