Nyheter

Reagerer på Kyllingbacon

Den Stolte Hane har lansert bacon laget av kylling. Det har skapt reaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

Kylling-baconet har nettopp blitt lansert i flere Norgesgruppen-profiler og i Coop. Side 2 skrev først om de mange reaksjonene på Facebook-siden til kyllingprodusenten. «Når fikk kylling sideflesk?» spør en. Lanseringen er også behørig kommentert i andre sosiale medier de siste dagene. Mange reagerer på bruken av ordet bacon om et kyllingprodukt. Den Stolte Hane forsvarer bruken av begrepet bacon.

– Det er mange som har sterke assosiasjoner til denne kategorien, som vi selvsagt tar på alvor, men vi mener at forbruker bør få et godt valg som er sunnere enn vanlig bacon, sier markedssjef Anette Møller i Den Stolte Hane til nettstedet.

Kyllingbaconet er laget av kyllinglårfilet blandet med krydder og røkt på samme måte som svinebacon. Den Stolte Hanes søsterselskap Kronfågel lanserte samme produkt i Sverige i februar. Det har blitt tatt godt imot, ifølge Den Stolte Hane. I USA hadde de for øvrig kylling-bacon i butikk allerede på 1990-tallet.

Bokmålsordboka definerer bacon som «fleskeside, skinke».

Powered by Labrador CMS