Nyheter

Reinkjøtt hele året

Bedre utvalg av reinsdyrkjøtt i mange varianter har fått fart på salget. Nå er det ikke lenger bare vintermat.

Publisert Sist oppdatert

– Finnbiff er fremdeles suveren ener i butikk. Men i fjor gikk det virkelig unna av både middagspølser og karbonader av rein fra matbutikkene, i tillegg til stek og fileter, sier John Anders Lifjell, leder av Markedsutvalget for reinkjøtt.

For nøyaktig ett år siden lå det 40 tonn reinsdyrkjøtt på fryselager, i tillegg til at det ble slaktet flere rein enn vanlig utover vinteren og våren.

– Kjøttet forsvant raskt ut. På vinteren og til påske var det flere enn før som koste seg med finnbiff til middag. På sommeren opplevde vi en ny salgstopp, takket være at butikker nå satser på pølser og karbonader av reinsdyr.

Tallene er ennå ikke klare, men 2012 var trolig ett av de beste årene noensinne for reindriftsnæringen, fordi høsten fortsatte med god tilgang på dyr, og bra salg.

– De siste årene har vi sett en dreining fra restaurant til butikk, som har ført til mye større produktutvalg i de store matvarekjedene. Økt tilgjengelighet kombinert med tilbud og kampanjer har fått fart i salget, sier John Anders Lifjell.

Powered by Labrador CMS