Nyheter

Reke-spesialitet

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Ferskproduserte reker i lake fra Finny Sirevaag har fått godkjennelse fra Matmerk som ny norsk matspesialitet. Rekene fra rogalandsbedriften er det første sjømatproduktet med Spesialitet-merke. De er ferske kaldvannsreker som er garantert fanget av norske fartøy i norsk sone i Nordsjøen. De fleste kaldvannsrekene som fanges ellers i verden, fryses og produseres i frossen tilstand.

Sirevaag produserer rundt 830 tonn Spesialitet-godkjente reker i året, og satser nå sterkere på dagligvarehandelen. Blant annet er en avtale med Coop klar, og Matmerk-avtalen gir plass i butikkene til Norges-Gruppen.

- Vi mener å ha et spesielt kvalitetsprodukt med lange tradisjoner. Vi har stor tro på produktet vårt, men ser samtidig fra andre land i Europa at selv kvalitetsprodukt må ha et sikkerhetsnett i form av nøytral bekrefting og dokumentasjon av fortrinn, sier daglig leder Ingvald Fardal ved Finny Sirevaag.

Powered by Labrador CMS