Nyheter

Rekord for reinkjøtt

Dagligvarebutikkene har aldri solgt så mye reinsdyrkjøtt som nå. Salget av frossent reinsdyrkjøtt økte med 8,5 prosent fra august i fjor til august i år, viser tall fra Nielsen Norge.

Publisert Sist oppdatert

– Kjøttet forsvinner ut fra lageret i høyt tempo, og et par av de største butikk-kjedene har økt omsetningen med rundt 20 prosent det siste året, sier Thor Aage Pedersen, som eier landets største reinslakteri i Tana.

Ifølge Pedersen fortsetter økningen i høst.

– Lavere pris på kjøttet er den viktigste årsaken til at folk kjøper mer, i tillegg til at kjøttet er å finne i flere butikker over hele landet, sier han, ifølge Newswire.

Slakteriet i Tana har over halvparten av markedet for reinsdyrkjøtt i Norge og har så langt i høst slaktet 8000 reinsdyr. I fjor foredlet slakteriet 44 000 reinsdyr, og målet er det samme i år.

For fire år siden var det underdekning av rein, og kjøttet var vanskelig å få tak i. Nå er målet at kjøttet alltid skal være tilgjengelig i butikker og restauranter over hele landet.

– Våre undersøkelser viser at folk oppfatter reinsdyrkjøtt som godt, norsk, mørt og anvendelig. Her snakker vi virkelig om en naturlig råvare, sier markeds- og utviklingssjef Even Nordahl i Matprat.

Tilgangen på reinsdyrkjøtt er begrenset, men myndighetene har vedtatt at det skal tas ut flere dyr de tre neste årene.

– I gjennomsnitt spiser hver nordmann 300 gram reinsdyrkjøtt i året, og det utgjør ikke mer enn et par middager. Så dette er ikke akkurat hverdagskost, sier Even Nordahl i Matprat.

Powered by Labrador CMS