Nyheter

Rema-brød best i sunnhetstest

Ernæringsprofessor Wenche Frølich har rangert Norges mest solgte brød etter sunnhet. Øverst på lista havnet Grovbrød fra Mesterbakeren, melder NRK.

Publisert Sist oppdatert

Ernæringsprofessor og brødekspert Wenche Frølich har gått gjennom ingredisenslisten til noen av de mest solgte brødene på det norske markedet for å finne de sunneste. Mesterbakerens Grovbrød kommer best ut i testen. Brødet har mest fiber av alle produktene som er undersøkt.

Ifølge Frølich er det spesielt én ting man skal se etter om man er ute etter å finne ut om brødet er sunt eller ikke.

– Det er mengden av sammalt mel som er avgjørende for hvor sunt brødet er. Kostfiber er den beste indikatoren for å måle dette, og dermed den viktigste faktoren å ta i betraktning når man skal vurdere et brød, sier ernæringsprofessoren til NRK.

Her er listen over brødene Frølich vurderer som de sunneste:

Grovbrød - Mesterbakeren (Rema 1000)Havrebrød - BakersMors hjemmebakte - Bakehuset, BakersNorsk fjellbrød - BakersGrovbrød - Bakers5-kornsbrød - BakersGrovbrød - Godt kjøp (Rema 1000)Superbrød - Goman-bakeriet (Coop)Grisla Kneipp - Goman-bakeriet (Coop)Jegerbrød - Goman-bakeriet (Coop)Spesialkneipp - BakersFirst Price Ferskt hverdagsbrød kneipp - Bakers

Forbrukerinspektørene på NRK tar i kveld opp problematikken rundt bruk av maltmel og matsminke, samt brødtesten i sin helhet.

Powered by Labrador CMS