Nyheter

Rørosmeieriet med tung investering

I løpet av det neste året vil Rørosmeieriet investere 6-7 millioner kroner i produksjonen. Det er den største investeringen for meieriet noen gang.

Publisert Sist oppdatert

Siden oppstarten i 2000 har Rørosmeieriet produsert melk og fløte på utstyr som fulgte med overtagelsen fra Tine. Nå skal det settes inn helt nytt utstyr. – Ny melk- og fløtepasteur med styring settes inn denne uka. Det er en investering på cirka to millioner kroner. Dette er selve hjertet i et meieri, og den eldste styringen som nå skiftes ut er over 40 år. Med hjelp fra Rørosbanken og Innovasjon Norge velger vi å investere nå før gamle maskiner stopper opp, sier meieribestyrer Trond V. Lund i en pressemelding.

Kapasiteten halveres samtidig til 5 000 liter melk per time. – Med redusert kapasitet får vi bedre flyt i hele prosessen, og oppstart kan skyves fra 05 til 06. I tillegg gir det rom for flere økologiske meieriprodukter utover høsten fra Rørosmeieriet, sier Trond V. Lund.

Sist i mai ble ny linje for 10-liters bag montert. Senere i høst kommer en linje for yteremballering og tapping av begerprodukter som Røros Rømme.

– Det er Choice-hotellene i hele Norge som nå vil ha økologisk Røros-mjølk til sine hotellgjester. Når kundene kommer til oss, og ønsker våre produkter, må vi prøve å gjøre dem tilfreds, sier Trond Vilhelm Lund.

Powered by Labrador CMS