Rørosmeieriet søker om beskyttet betegnelse på Røros Smør og Røros Rømme. T.v meieribestyrer Trond Vilhelm Lund Rørosmeieriet. T.h Hilde Myhren, marked- og opplevelsesleder Rørosmeieriet.

Nyheter

Rørosmeieriet sikter mot eliteserien med Røros Smør og Røros Rømme

Rørosmeieriet starter arbeidet med å søke om Beskyttet betegnelse for Røros Smør og Røros Rømme.

Publisert Sist oppdatert

– Slik sikrer vi Røros sin matarv for fremtidige generasjoner. Det handler om respekt for fortiden og forpliktelse til fremtiden, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund i Rørosmeieriet i en pressemelding.

Rørosmeieriet slapp nyheten om at de ønsker å søke om å få enda to produkter inn i merkeordningen Beskyttede betegnelser under en samling med trønderske lokalmatprodusenter.

– Det er viktig å heie fram et enestående arbeid for å bevare heltene i trøndersk matarv, noe Rørosmeieriet gjør når de nå går for beskyttet betegnelse på Røros Smør og Røros Rømme, sier adm. dir. Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat.

Beskyttede betegnelser er både en anerkjennelse av produktets kvalitet og opprinnelse, og en beskyttelse av de unike produksjonsmetodene og de lokale råvareren, skriver Stiftelsen Norsk Mat i en pressemelding. Den offentlige merkeordningen dokumenterer sammenhengen mellom sted, råvare, oppskrift og tradisjon. Produktene som bære Beskyttet betegnelse er verdsatt av generasjoner og viktig å bevare som en del av Norges matarv.

Powered by Labrador CMS