Nyheter

Samler bygda

HELLVIK I EIGERSUND: Han ville ikke flytte til Hellvik hvis det ikke var noen butikk å handle i. Derfor startet bilmannen Ketil Sirevåg like godt sin egen. Og da han i tillegg bygget pub og veikro vegg i vegg med Joker-butikken, ble han bygdas helt.

Publisert Sist oppdatert

Ketil Sirevåg hadde hytte i Hellvik utenfor Egersund, og trivdes så godt at han ville flytte dit. Men Livi-butikken som tidligere holdt til langs riksveien, var lagt ned, og butikk, det måtte han ha. Derfor startet han like godt en selv.

- Jeg har aldri drevet butikk før, men mente at bygda trengte en. Så jeg kjøpte butikkbygget, pusset opp den gamle butikken fra topp til tå og åpnet så Joker i fjor vår, sier Sirevåg, som har sin fartstid i bilbransjen.

Siden da har det gått i ett. For kjøpmannen var ikke fornøyd med bare butikk. I fjor høst åpnet han også Hellvik Bistro, med alle rettigheter, og har dermed skapt et samlingssted for den ca 1 000 innbyggere store bygda. Det har kostet, både i svette og kroner, men absolutt verdt det, synes Sirevåg.

- Jeg tror en sånn møteplass har vært et savn i bygda, folk synes ihvertfall å være veldig glade for at vi har fått dette istand. Nå håper vi bare de blir enda flinkere til å benytte seg av tilbudet, sier han.

DOBLER

Med bare 15 kilometer til Egersund, er handelslekkasjen naturligvis til stede, men bare halvannet år etter at han åpnet den 200 kvadratmeter store butikken, har Sirevåg nesten doblet omsetningen i forhold til den gamle Livi-butikken. Den sluttet på rundt fire millioner, mens Sirevåg holder god kurs mot minst 7,5 i første hele salgsår.

Det er spesielt sommeren som er bra på feriestedet Hellvik. - Da dobler vi omsetningen. Og vi har økt bra fra sommeren i fjor også, forteller Brit Tone Svanes, butikksjef på Joker. Mens beste uke i fjor lå på 190 000 kroner, ble rekorden denne sommeren 228 000.

- Målet vårt er å ikke ligger under 200 000 i uka på hele året, men høst- og vinterhalvåret kan bli tøft, sier Svanes, som innser at det vil ta noe tid å vende handlevanene i bygda.

- Det er jo noen som bare bruker oss til suppleringshandel, eller bare kjøper tilbudsvarer, men når vi får litt tid på oss, håper vi å få flere inn i butikken og øke snitthandelen. For oss blir servicen det viktigste konkurransefortrinnet, sier Svanes, som selv har fartstid i Rema 1000. Et samlebånd i forhold, beskriver hun. - Ja, her har vi verdens kjekkeste betjening, tilføyer Ketil Sirevåg.

At omsetningen uansett vil øke neste år, er de begge sikre på. - Nå får vi tipping, og det vil bety mye. Mange sier de vil handle mer når de også får tippet, sier Sirevåg.

LIV I BISTROEN

Mest penger er det å tjene i bistroen. Der ligger bruttofortjenesten nesten tre ganger høyere enn i butikken. Og den har blitt populær. Sirevåg holder åpent fra 12 til 21 på hverdager og fra 12 til 03 hver fredag og lørdag, og serverer både tradisjonell mat og gatekjøkkenmat. Under søndagsmiddagen er det nesten kaos på stedet.

Budsjettet for inneværende år ligger på 3,5 millioner. - Vi prøver å få til arrangementer i helgene, og leier blant annet inn live musikk og kjører temakvelder. Da er det ganske mye liv her, sier Sirevåg.

Han har rigget til en flott uteplass på en terrasse bak bistroen, og der er det stadig fullt med folk. - Her sitter de omtrent året rundt, også på høsten og vinteren. Da kjører vi på med varmelamper og ullpledd, sier Ketil Sirevåg.

Storskjerm har han også installert. Der vises fotball hver helg, og med tipping på plass satser Sirevåg på å skape et tippemiljø rundt den. Catering er også blitt en stor del av forretningen. Og før bistroen har vært åpen i et år, har den allerede rukket å arrangere bryllup og 30 julebord.

Powered by Labrador CMS