Gamle Stranda rådhus har stått tomt lenge, men blir nå hovedsete for Norges skinkehovedstad.

Nyheter

Satser i skinkehovedstaden

Grilstad pusser de opp det gamle rådhuset på Stranda for å skape en inspirasjonsarena for utvikling av god norsk spekeskinke med Strandaskinke i front.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig har Grilstad AS Stranda startet utbygging av fabrikkanlegget for å lansere det de kaller neste generasjon Strandaskinke,

Det ble i 2015 solgt 13,5 millioner pakker med spekeskinke gjennom norske dagligvarebutikker. 7,2 millioner eller 53 % av disse pakkene blir produsert på Stranda. Det aller meste selges under Stranda merket, men i kommunen er det også to andre produsenter av spekeskinke – Tind og Ole Ringdal. Det er dermed ingen tvil om hva som er Norge sin «Skinkehovedstad», slår Grilstad fast.

Og siden en hovedstad må ha et skikkelig rådhus, har Grilstad inngått en leieavtale med Stranda kommune om å leie det gamle rådhuset. Gjennom Skinkerådhuset ønsker Grilstad å skape grobunn for videreutvikling av god norsk spekeskinke, og sette fokus på og skape oppmerksomhet rundt hva god spekeskinke kan brukes til.Stranda skal skape en inspirasjonsarena.

Rådhuset vil være innredet med én kjøkkenavdeling og én møteplass. Kjøkkenet vil være velegnet for opplæring, utvikling og konkurranser. Møteplassen vil bli møblert med en av Stranda sine sterke merkevarer – Slettvoll.

Grilstad har drevet utvikling i lang tid, og er nå klar med første produksjon av sin «nye store» spekeskinke med de volum mulighetene de har i dag. For å bygge opp kapasitet til de store forventningene for produktet er Grilstad i gang med utbygging av areal og investeringer i utstyr. Et nytt anlegg vil stå klar i juli i år. Stranda sin nye spekeskinke vil først være leveringsklar i 2017.

Powered by Labrador CMS