Nyheter

Satser med kokosvann

Kokosvann er blitt stadig mer populært som restitusjonsdrikk, og nå satser det lille selskapet Scandinavian Coconut Bros på å få inn en variant på boks i dagligvaren.

Publisert Sist oppdatert

Den siste tiden har kokosnøttvann blitt stadig mer aktuelt. Det anbefales i treningsblogger og har dukket opp som om drikkealternativ på treningssentre og på smoothie-barer.

Det lille selskapet Scandinavian Coconut Bros har siden i sommer solgt kokosvannet Fountain of Youth i treningssentre som en restitusjonsdrikk, men forsøker nå å bevege seg over på dagligvaren, også.

– Kokosvann er vannet som ligger i midten av umodne, grønne kokosnøtter, sier Julian Gursky, som sammen med Remy Meum utgjør Scandinavian Coconut Bros. De to kom over produktet i Thailand, og mener det er egnet for salg i dagligvaren. Designen er sprek og produktet er, om det holder hva det lover, som skreddersydd for helsetrenden. I går hadde selskapet demo på kokosvannet på Meny Tolvsrød.

– Produktet vårt er helt rent; kokosnøttene åpnes, vannet filtreres og tappes på boks. Det er ikke tilsatt noe som helst, samtidig som det er veldig næringsrikt, forteller Gursky.

Den første containeren med kokosvann fra Thailand kom i salg i august. – Det ble en forsinkelse, så vi mistet dessverre sommersalget. Men nå begynner vi å gå tomme, så vi er på vei til å bestille en ny container, forteller Julian Gursky.

Selv om stadig flere sverger til kokosvann, har det også sine kritikere. Da kokosvann begynte å bli synlig på ulike blogger og utsalgssteder tidligere i år, sa ernæringsfysiolog Tina Hamelten til Aftenposten at kokosvann er mye sunnere enn brus, men lover for mye.

– Det påstås at kokosvann inneholder kalium, som er bra for blodtrykket, og magnesium, som brukes i veldig mange enzymer i kroppen. Dette er gode ting for kroppen, men sammenligner vi med andre produkter, ser vi at mengden ikke er særlig stor. Allikevel kan det gi en hyggelig porsjon for de som ellers får i seg lite av disse stoffene fra henholdsvis frukt og grønt eller kornvarer og frø, sa Hamelten, som heller ikke synes innholdet av B- og C-vitamin er mye å skryte av. – I en grønn paprika er det 60 ganger så mye C-vitamin som i kokosvann, hevder hun.

Powered by Labrador CMS