Nyheter

Satte verdensrekord i fårikål

Guinness World of Records godkjente verdensrekordforsøket i servering av lammekjøtt på «Verdens Største Fårikålfest» i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Representanter fra Guinness World of Records og Fårikålpolitiet kontrollerte veiingen, og de godkjente resultatet på 594,2 kg fårikål. Kriteriene var at porsjonen måtte være ferdig på samme tid, og retten måtte bestå av 60 prosent lammekjøtt og 40 prosent kål. Kokken Erling Sundal var ansvarlig for å lage maten.

Totalt ble det servert 4 932 kg fårikål til mer enn 10 000 gjester i løpet av fårikålfesten fredag og lørdag. Hele oppvasken på 10 804 tallerkener ble tatt for hånd med én flaske Yes.

– Vi synes det er utrolig morsomt at vi både klarte å sette en Guinness World of Records, og at vi klarte å ta all oppvasken med mindre enn én flaske Yes, sier Karolina Henriksen fra Procter & Gamble.

– Med det største teltet som finnes i Norge, og det største festivalkjøkkenet som er montert opp noen gang, kan vi si at dette til og med var landets største pop-up restaurant, legger Henriksen til.

Powered by Labrador CMS