Nyheter

Selger kjøttdeig som aldri før

Ifølge Norske Spisefakta spiser norske barnefamilier kjøttdeig i gjennomsnitt 71,9 ganger per år. Det er omtrent hver femte dag året rundt.

Publisert Sist oppdatert

Kjøttdeigsalget satte ny rekord i fjor. Gilde solgte 35,76 millioner pakker kjøttdeig i 2009, mens Prior solgte 3,2 millioner pakker kyllingkjøttdeig.

– Seks prosent av nordmenn spiser kjøttdeig tre ganger i uken eller mer, forteller informasjonssjef Grethe Skundberg i Nortura til Atenposten.

Kjøttdeiginntaket er høyest på Vestlandet og i Midt-Norge, mens folk i Oslo og på Østlandet spiser litt mindre enn landsgjennomsnittet.

– Årsaken til veksten er nye middagsvaner. Vi har fått nye matfavoritter der kjøttdeig er en viktig ingrediens. Taco og andre mexicanske retter bidrar sterkt. Tre fjerdedeler av befolkningen spiser taco. En tredjedel spiser slik mat mellom én og tre ganger i måneden, sier seniorkonsulent John Spilling i Synovate.

Den største økningen det siste året har vært for de magrere variantene kjøttdeig av svin og kjøttdeig av kylling.

Powered by Labrador CMS