Nyheter

Sentralpakkeanlegg for fisk

Norgesgruppen forhandler med fem leverandører for å etablere et sentralpakkeanlegg for fersk fisk, etter modell fra sentralpakkeanlegget for kjøtt som er under etablering sammen med Nortura.

Publisert Sist oppdatert

– Det blir ett eller to anlegg for fisk, sier konserndirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen til Handelsbladet FK.

Strategien med sentralpakkeanlegg for kjøtt og fisk ble presentert under Spar-samlingen i Oslo. Kjøpmenn med godt salg i egne fiskedisker ble berolighet med at de får beholde fiskediskene, men en overgang til ferdigpakket fisk vil styrke kategorien i butikken, og det vil redusere svinnet som er et problem for mange fiskeselgere i Spar-kjeden, og ellers i Norgesgruppen.

Anlegget for sentralpakket kjøtt er under bygging hos Nortura Hærland i Østfold. Meny er først ute med sentralpakket fersk kjøtt i Norgesgruppens, og supermarkedskjeden starter opp i september og fra nyttår 2013 er det klart for Spar.

Konserndirektør Øyvind Andersen som har ansvar for innkjøp og kategori ga under Spar-samlingen klare signaler til kjøpmennene om at det skal satses på kombinasjon vekst og lønnsomhet i butikken når konsernet setter seg til forhandlingsbordet med leverandørene. Norgesgruppen løfter også frem leverandører der konsernet enten er eier eller deleier i arbeidet med få mer skreddersøm i butikkene. Bama, Matbørsen og Bakers ble spesielt trukket frem i Andersens innlegg på Spar samlingen.

Powered by Labrador CMS