Nyheter

Serveringsbransjen må skjerpe seg

77 av 122 spisesteder i Hedmark og Oppland har fått pålegg om utbedringer etter en omfattende kontroll utført av Mattilsynet tidligere i år.

Publisert Sist oppdatert

Ett spisested ble helt stengt på grunn av manglende orden og renhold. I tillegg håndterte spisestedet maten på en uhygienisk måte og dermed utgjorde maten en helsefare, skriver Matportalen.

71 av spisestedene hadde mangler av forskjellig alvorlighetsgrad vedrørende hygiene, renhold, orden og vedlikehold i lokalene. Videre var internkontrollen dårlig på flere spisesteder.

– Spisestedene har dårlig renhold og utilfredsstillende håndtering av maten. Dårlig hygiene medfører stor fare for forurensing, noe som igjen kan gi utrygg mat. Spisestedene har en jobb å gjøre for å opprettholde vanlig godt renhold, sier Helga Fossum, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Powered by Labrador CMS