Nyheter

Sjømat på tunet

Søndag er det igjen Åpen gård på Geitmyra matkultursenter for barn. Tema denne gangen er norsk sjømat.

Publisert Sist oppdatert

Sjømaten skal nytes gjennom ulike aktiviteter:

- Livet i fjæra og på dypet; se på, ta på og smak på!

- Lag sushi selv!

- Se hvordan du kan røyke laks selv, hør hvorfor man begynte å gjøre det og smak god røykelaks.

- Pinnefisk etter egen smak! Alle barn får smaksette egen fisk på pinne

- Grilling av fisk på tunet

- Informasjon om bærekraftig sjømat

– På Geitmyra matkultursenter for barn er vi opptatt av å lære barn om gleden ved å lage og spise god mat, om hvor maten kommer fra, og om grunnleggende prinsipper bak matproduksjon og tilvirkning sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig og initiativtager til senteret.

Til daglig er det skoleundervisning i den gamle drengestua på gården. Her kommer skoleklasser fra ulike steder i byen for å få Mat og helseundervisning i inspirerende omgivelser. I tillegg arrangeres det fritidskurs på ettermiddagene og kveldene. Men det arrangementet som når bredest ut er Åpen gård.

– Dette er en god måte å nå ut til mange med viktig lærdom om norsk sesongbasert mat, smak og matkultur, sier Andreas Viestad.

Powered by Labrador CMS