Nyheter

Skal diskutere rødt kjøtt i kostholdet

Et prosjekt i regi av Senter for grunnforskning og et prosjekt finansiert av FFL/JA arrangerer felles arbeidsmøte der rødt kjøtt i kostholdet er tema.

Publisert Sist oppdatert

Det blir en bred diskusjon om temaet da møtet samler forskere med ulik bakgrunn; fra kreft- til matforskning. Arbeidsmøtet har også med fagfolk med erfaring fra fedmeforskning som vil sette konsum av kjøtt inn et annet perspektiv.

Produksjon av rødt kjøtt har vært hyppig debattert i de senere år. Mange andre land har for tiden den samme debatten, og det kommer forskere fra USA og fra flere land i Europa til møtet. Hovedtemaene som vil bli diskutert er kjøtt og helse med spesielt fokus på tarmkreft, tarmflora og overvekt, mekanismer for mulig sykdomsutvikling, samt ulike forskningsmetoder.

Arrangørene har blitt bedt om å formidle synspunktene fra møtet i en artikkel til Meat Science.

Powered by Labrador CMS