Nyheter

Skal hjelpe lokalmatprodusenter

Regionalt forskningsfond Midt-Norge har satt av fem millioner kroner til et eget prosjekt som skal sørge for at lokale matspesialiteter blir å finne på norske restauranter og butikker.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ser at lokale produsenter gjerne vil inn i butikker og restauranter, men finner det vanskelig å benytte de tradisjonelle kanalene som dagligvarekjedene benytter, sier forsker Heidi Dreyer som til daglig jobber med logistikk i Sintef.

Prosjektet LogiMat har som mål å kunne løse noen av disse utfordringene gjennom å utvikle kompetanse og løsninger for logistikk, marked og vekst og et nettverk mellom aktørene.

En kjernegruppe fra Sintef, Norsk Senter for Bygdeforskning, Trøndelag Forskning og Utvikling, Høgskolen i Nord-Trøndelag, NTNU og OI! trøndersk mat og drikke, jobber nå med saken, skriver Sintef på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS