Nyheter

Slakter Bobs barnebarn relanserer farfarens sambapølser

Slakter Bob var et kjent og kjært innslag i Ski sentrum på 1980- og 90-tallet. Nå har barnebarnet Nicolai Kristiansen hentet frem farfars gamle oppskrift og satt sambapølsene i produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Slakter Bob het egentlig Robert Kristiansen og drev Tomtermat i Nygårdskrysset fra 1969 til 1985. I 1985 etablerte han seg som Slakter Bob i Idrettsveien i Ski, og drev der til 1995. Fra 1995 til 2000 holdt Slakter Bob til i Askim. Robert Kristiansen døde for ti år siden.

Nå er Bobs sambapølser å finne i Follos Meny-butikker, samt Ultra på Ski storsenter. Det er wienervarianten av Sambapølsen som barnebarnet i første omgang har valgt å produsere for salg.

– Grillpølsene er mer sesongbetonte. Jeg ønsket en helårspølse, forteller Nicolai til Østlandets Blad.

Ideen om å vekke til liv pølseoppskriften fikk han for omkring halvannet år siden. Nicolai ringte flere produsenter, og fikk gehør hos Manstad kjøtt.

Aller mest spennende var møtet med Norgesgruppen sentralt.

– Selv om de ikke nødvendigvis kjenner til Slakter Bob, ser de nok verdien av lokale varer, sier han.

Investeringene har vært forholdsvis beskjedne, ettersom Nicolai ikke produserer selv. En kjølebil og noe trykksaker har vært de største anskaffelsene til nå.

Han håper å vekke til live flere av de nesten 30 oppskriftene etter hvert.

Nicolai husker godt den siste sommeren Slakter Bob holdt til i Ski. Da var han 13 år og hadde sin første sommerjobb som pølsepakker hos farfar.

Powered by Labrador CMS