Nyheter

Slik avslutter du dagen i fisk

Det er viktig at disken ser pen ut helt til stengetid. Men kunden må akseptere at mengden i disken avtar mot slutten av dagen, spesielt når det gjelder ferske produkter.

Publisert Sist oppdatert

Dette innebærer at disken blir noe endret utover mot stengetid. Vi fyller opp med holdbare varer som vi alltid bør ha nok av. Det er alle de salte, lettsaltede, røykte eller spekede produktene. Fiskepudding, -kaker, -karbonader og -boller har og holdbarhet over flere dager. Det er de ferske, ubehandlede varene som har dårligst holdbarhet.

ResteneDet er viktig å ta vare på restene etter dagen. Alt som er av fin kvalitet i udelte og delte filéter, legges tilbake i kasser med is og plast og oppbevares til neste dag.Har man produksjonskjøkken, kan små rester og avskjær brukes til farse, grateng, suppe eller lignende. Har man ikke produksjonskjøkken, kan slike mindre stykker trimmes og selges som suppeterninger, velegnet til pasta og gryteretter og til grateng. Andre stykker kan marineres til grilling eller steking på panne.

TømmesVed stengetid skal disken tømmes? All fersk fisk skal pakkes forsvarlig ned i kasser med ny is. Bruk alltid ny is til oppbevaring over natten.? Legg alltid plast eller papir mellom fisk og is.? Legg aldri filét og hel fisk sammen. ? Pass på at vannet blir drenert vekk fra fisken.? Lutefisk skal oppbevares på kjølerom i rent kaldt vann som skiftes hver dag.? Lettsaltet fisk skal oppbevares på kjølerom i saltlake som skiftes hver dag, 6 dl salt pr. 10 l vann.? Alle røykte og salte produkter kontrolleres med hensyn til holdbarhet. De skal oppbevares tørt på kjølerom.

RengjøresEtter at disken er tømt for varer skal den tømmes for is og rengjøres. Husk å spyle bort rester av is og urenheter med kaldt vann først. Dette må du gjøre for å fjerne rester av protein som ellers vil sette seg fast og bli vanskelig å fjerne. Deretter rengjør du med varmt vann og et egnet rengjøringsmiddel. Etterskyll med rent vann for å fjerne såperester.

Powered by Labrador CMS