Nyheter

Sliter med økosalget

Nortura greier bare å selge 20 prosent av sitt økologiske storfekjøtt som økologisk, skriver Nationen. Til neste år halverer Nortura inntaket av økokjøtt.

Publisert Sist oppdatert

– Den økologiske produksjonen har økt betydelig mer enn det markedet tar unna. Derfor må vi stramme inn, sier informasjonssjef Tor Olav Brandtzæg til Nationen.

Nortura har satt et tak på hvor mange som får inngå leveranseavtaler. Det gjør at samlet inntak neste år blir halvert. I tillegg til at færre får levere, må leveransene være mer punktlige og til en lavere merpris. Mens økologisk oksekjøtt har blitt betalt med opptil ti kroner mer per kilo enn annet kjøtt, blir merprisen nå maks sju kroner.

Fagsjef Jon Magne Holten i Oikos synes dette er for drastisk fra Norturas side.

– Det er et veldig dårleg signal å sende til de som de siste årene har fulgt oppfordringene om å legge om til økologisk drift, sier Holten.

Powered by Labrador CMS